Derfor bør du ikke sende faktura på e-post

av | des 31, 2017

Det er flere av norske virksomheter som sender faktura på epost. Vi oppfordrer virksomheter til å sende som EHF, elektronisk faktura.
En PDF faktura sendt med e-post er ikke det samme som elektronisk faktura i denne sammenheng, selv om begge blir «sendt elektronisk». En elektronisk faktura inneholder alle dataene i fakturaen i et strukturert format som gjør at det enkelt kan sendes fra et økonomisystem til et annet. En PDF-faktura er bare laget for å kunne åpnes elektronisk på pc-en din, og er ikke forståelig for et økonomisystem.

Her er tre grunner til å slutte med fakturering på e-post:

1. Du får raskere innbetalinger og langt flere betaler til forfall når fakturaen blir sendt elektronisk.

2. Ved å sende elektronisk faktura er du helt sikker på at fakturaen når frem til mottakeren. Epost har blitt en mindre trygg måte å sende faktura på. Spamfilteret er blitt mer kritisk i senere tid, og du kan derfor ikke være helt sikker på at fakturaen har nådd frem til mottakeren.

3. Ved elektronisk fakturering kan du være sikker på at fakturaene dine ligger i økonomisystemet, og på denne måten unngår du falske fakturaer på epost. De falske fakturaene på epost er profesjonelt laget og ser troverdige ut, de kan også inneholde virus.

For mer informasjon, trykk her

Vi kan hjelpe til med

Tjenester

Regnskap
Lønn
Budsjett
Rådgivning

Avdeling Florø
Evja
6900 Florø
Telefon 57 75 14 40

Avdeling Bremanger
Iglandsvika 18
6727 Bremanger
Telefon 57 79 11 11

© Solvens AS - Webdesign Webtjenesten.